بهترین منابع ویتامین‌ ای شناخته شده در جهان و فواید عالی آن

بهترین منابع ویتامین‌ ای شناخته شده در جهان و فواید عالی آن

بهترین منابع ویتامین‌ ای

بادام در بین بهترین منابع ویتامین‌ای جهان قرار دارد !

خوردن 10 عدد بادام با 1 لیوان شیر ارزش غذایی به اندازه 5 پرس چلوکباب دارد.
خوردن روزی 14 عدد بادام باعث قطع شدن ریزش مو میشود.
بادام به طرز فوق‌العاده‌ای برای کاهش وزن موثر است و در رژیم غذایی که بادام باشد کاهش وزن 63% بیشتر از زمانی است که بادام نباشد.

بهترین منابع ویتامین‌ ای,بادام منبع شناخته شده ویتامین ای , فوایدویتامین ای در درما بیماری ها,منابع غذایی ویتامین E , خوراکی های دارای ویتامین E

ویتامین E از ویتامین‌های محلول در چربی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی نیز شناخته می‌شود و به پیشگیری از استرس اکسیداتیو در بدن کمک می‌کند.

آنتی اکسیدان‌ها از سلول‌های بدن در برابر اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد، محافظت می‌کنند و می‌توانند خطر ابتلاء به بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی یا حتی آلزایمر را کاهش دهند

بنابراین مقادیر مناسب ویتامین E می‌تواند فرد را در برابر بیماری‌های قلبی، سرطان و آسیب چشمی مرتبط با سن (دژنراسیون ماکولا) محافظت کند.

از سوی دیگر مصرف زیاد ویتامین E از طریق مکمل‌ها می‌تواند منجر به خون‌ریزی بیش از حد شود. البته مصرف خوراکی‌های حاوی ویتامین E مانند مواردی که در لیست زیر آورده شده سالم و ایمن محسوب می‌شود. بهترین منابع ویتامین‌ ای

از مواد غذایی حاوی بالاترین مقادیر ویتامین E می‌توان به ترتیب به موارد زیر اشاره کرد:

۱- تخمه آفتابگردان

۲- بادام‌ها

۳- آووکادو

۴- اسفناج

۵- کدو گردویی (از خانواده کدو حلوایی)

۶- کیوی

۷- کلم بروکلی

۸- ماهی قزل آلا

۹- روغن زیتون

۱۰- میگو

 بادام

یک مشت پر از بادام به عنوان یکی از تنقلات سالم و قابل دسترس، همان چیزی است که بدن در طول روز برای افزایش انرژی به آن نیاز دارد. با این‌که کالری موجود در یک فنجان بادام بسیار بالا است، ولی می‌تواند تقریبا دو برابر نیاز روزانه‌مان را به ویتامین ای تامین کند. اگر آن‌چنان علاقه‌ای به بادام خام ندارید، می‌توانید با مصرف شیر بادام یا کره‌ی بادام از فواید آن محروم نشوید. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۱ فنجان)، ۳۷/۴۹ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۱۸۱ درصد ارزش روزانه)، ۸۸۲ کالری

تخمه‌ی آفتابگردان

قطعا بیش‌تر شما از بچگی عاشق پوست کندن و خوردن تخمه‌ی آفتابگردان بوده‌اید! شاید از این به بعد، بیش از پیش از خوردن این خوراکی خوشمزه و سرگرم‌کننده لذت ببرید، زیرا بهتر است بدانید تخمه‌ی آفتابگردان سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که بدن‌تان به آنها نیاز دارد. نصف فنجان تخمه‌ی آفتابگردان بیش از ارزش توصیه‌شده‌ی روزانه‌ی ویتامین ای را برای یک فرد متوسط فراهم می‌کند. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۱ فنجان)، ۴۶/۵۲ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۲۲۵ درصد ارزش روزانه)، ۸۱۸ کالری

 انبه از بهترین منابع ویتامین‌ ای

این میوه‌ی خوش رنگ و گرمسیری منبعی از مواد مغذی است. انبه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد معدنی، و ویتامین‌هایی نظیر ویتامین ای است. یک انبه‌ی متوسط حاوی حدود ۲/۳۲ میلی‌گرم یا معادل ۱۱ درصد از ارزش روزانه‌ی توصیه‌شده برای ویتامین E است. هم‌چنین این میوه منبع خوبی برای ویتامین C، ویتامین A، مس، و پتاسیم تلقی می‌شود. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۱ عدد انبه)، ۲/۳۲ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۱۱ درصد ارزش روزانه)، ۱۳۵ کالری

کدوی حلوایی

۱۰۰ گرم کدوی حلوایی حدود ۶ درصد از ارزش روزانه‌ی توصیه‌شده برای ویتامین ای مورد نیاز یک فرد متوسط را فراهم می‌کند. کدو حلوایی را می‌توانید به شیوه‌های مختلف از جمله به صورت‌های پخته‌شده، کباب‌شده، آب‌پز یا حتی با حرارت مایکروفر تهیه و مصرف کنید. کدوی حلوایی صرف‌نظر از نوع پخت می‌تواند ویتامین‌های ضروری A و C، و هم‌چنین پتاسیم و فیبر مورد نیاز بدن‌تان را تامین کند. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۱۰۰ گرم)، ۱/۲۹ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۶ درصد ارزش روزانه)، ۴۰ کالری

 پودر چیلی

پودر چیلی فقط یک طعم‌دهنده‌ی معمولی نیست، بلکه بمب ویتامین است. فقط یک قاشق غذاخوری از این چاشنی تند حاوی ۱/۴۹ میلی‌گرم ویتامین ای است که حدود ۷ درصد از نیاز توصیه‌شده‌ی روزانه‌مان را تامین می‌کند. ویتامین E موجود در پودر چیلی به حفظ شادابی و سلامت پوست‌تان کمک می‌کند، ولی ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر موجود در آن نیز خواصی فراوان به آن افزوده‌اند. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۱ قاشق غذاخوری)، ۱/۴۹ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۷ درصد ارزش روزانه)، ۱۶ کالری

 کیوی

این میوه‌ی شیرین و مفید سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. کیوی به مقداری متوسط ویتامین ای دارد – ۱/۱۱ میلی‌گرم در هر عدد – و هم‌چنین منبع خوبی برای ویتامین C، پتاسیم، و فیبر به شمار می‌رود. با وجود تنها ۴۶ کالری در هر عدد کیوی، این میوه یکی از سالم‌ترین و متعادل‌ترین میوه‌هایی است که می‌توانید به رژیم‌ غذایی‌تان اضافه کنید. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۱ عدد کیوی)، ۱/۱۱ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۵ درصد ارزش روزانه)، ۴۶ کالری

 زردآلو خشک

وقتی خیلی عجله دارید یا به دنبال خوراکی بدون دردسر هستید، میوه‌ی خشک یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید به عنوان تنقلات نوش جان کنید؛ زیرا این تنقلات بسیار سالم هستند و خوردن‌شان نیز آسان است. یک فنجان زردآلوی خشک حدود ۵/۶۳ میلی‌گرم یا ۲۷ درصد از ارزش روزانه‌ی توصیه‌شده برای ویتامین ای را تامین می‌کند. اگر تا به حال آن‌چنان علاقه‌ای به این خوراکی لذیذ نداشته‌اید، توصیه می‌کنیم حتما از زردآلوی خشک به عنوان شیرینی یا تنقلات بین روز یا به عنوان یک دسر سالم بعد از غذا استفاده کنید. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۱ فنجان)، ۵/۶۳ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۲۷ درصد ارزش روزانه)، ۳۱۳ کالری

 اسفناج پخته

وقتی صحبت از سالم‌ترین گزینه‌های غذایی به میان می‌آید، همیشه نام اسفناج را در صدر فهرست مشاهده می‌کنیم. هر برگ از اسفناج میزبان انواع مختلفی از مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری نظیر ویتامین E است. نصف فنجان اسفناج پخته می‌تواند ۱۶ درصد از نیاز روزانه‌مان را به ویتامین ای تامین کند. اسفناج را به صورت خام نیز می‌توان مصرف نمود – مثلا در سالاد – ولی پختن یا آب‌پز کردن اسفناج پیش از مصرف می‌تواند باعث افزایش مواد مغذی آن بشود. به ازای هر وعده‌ی مصرف (نصف فنجان)، ۳/۳۶ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۱۶ درصد ارزش روزانه)، ۳۲ کالری

 ریحان خشک‌شده

ریحان خشک‌شده حاوی مواد مغذی فراوان نظیر ویتامین C، کلسیم، آهن، فسفر، ویتامین K، مجموع ویتامین‌های B، و ویتامین ای است. هم‌چنین وجود مقدار اندکی از انواع ریزمغذی‌های دیگر باعث شده است ریحان خشک‌شده به یکی از مناسب‌ترین مواد خوراکی تبدیل شود که می‌توانید به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. فقط با افزودن یک قاشق غذاخوری از این ادویه‌ی خوش طعم به غذای‌تان می‌توانید از بسیاری از فواید آن برای سلامتی بهره‌مند شوید. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۱ قاشق غذاخوری)، ۰/۱۵ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۱ درصد ارزش روزانه)، ۵ کالری

 فندق

انواع تخمه‌ها و آجیل به عنوان یکی از بهترین منابع ویتامین ای شناخته می‌شوند، که می‌توانید به دلایلی فراوان آنها را به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. به ویژه فندق که هر ۲۸ گرم از آن حاوی ۴/۲۸ میلی‌گرم ویتامین E است و می‌تواند ۲۱ درصد از نیاز روزانه‌ی یک فرد متوسط را به این ویتامین تامین کند. هم‌چنین فندق حاوی پروتئین، ویتامین A، و ویتامین C است. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۲۸ گرم)، ۴/۲۸ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۲۱ درصد ارزش روزانه)، ۱۸۱ کالری

 گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی‌های تازه و آبدار همیشه طعم و بوی به یاد ماندنی در ذهن‌ همه‌‌مان ایجاد می‌کنند؛ ولی مهم‌تر این‌که، گوجه‌فرنگی سرشار از مواد مغذی است. گوجه‌فرنگی را حلقه‌حلقه یا خرد کنید و به نیمرو، سالاد، پیتزا، پاستا، سوپ، ساندویچ و هر غذای دیگرتان اضافه کنید. با این کار انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی نظیر ویتامین‌های E، A، C، K، فیبر و لیکوپن را برای بدن‌تان به ارمغان می‌آورید. به ازای هر وعده‌ی مصرف (۱ عدد متوسط)، ۰/۶۶ میلی‌گرم ویتامین E (ای) (۳ درصد ارزش روزانه)، ۲۲ کالری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *