اسفناج سبزی پر خاصیت و فواید آن در سلامت و تقویت استخوان ها
اسفناج سبزی پر خاصیت
?اسفناج سرتاپا را درمان میکند:
?بمب ویتامینA?برای چشم
?معدن آهن?رفع کمخونی
?منبع ویتامین C? دشمن سرماخوردگی
?فیبر خالص? ضدیبوست
?بمب کلسیم?دندان واستخوانساز
?معدن ویتامینB3?تب بر وضدتشنج
?هیچ وقت اسفناج را دوبار گرم نکنید چون اسفناج از مواد غذاییه که با دوبار گرم شدن هم سرطانزا میشه و هم عامل سنگ کلیه!!
مطالعات متعدد نشان دادهاند که اسفناج اثرات مثبتی روی بدن انسان دارد.
با مصرف این گیاه خوراکی به طور منظم، مقدار زیادی از ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی را دریافت میکنید.
اسفناج حاوی ویتامینهای A، C و K، ویتامینهای گروه B، پتاسیم، منیزیم، آهن، آنتیاکسیدانهای مختلف، لوتئین، زآگزانتین، فیبر، اسیدهای چرب امگا ۳ و حتی پروتئین است.اسفناج سبزی پر خاصیت
آنچه در این مقاله از مجله خبری نیوست می خوانید
خواص اسفناج برای سلامتی
اسفناج سرشار از پتاسیم است.
اسفناج یکی از بهترین منابع غذایی پتاسیم است. صد گرم از این گیاه خوراکی حاوی ۵۵۸ میلیگرم پتاسیم است که این مقدار ۱۶ درصد از ارزش روزانه را تامین میکند.
در مقابل، صد گرم موز (که همیشه قهرمان پتاسیم در نظر گرفته شدهاست) حاوی ۳۵۸ میلیگرم پتاسیم است.
پتاسیم مسئول حفظ تراکم معدنی استخوان و همچنین حفظ تودهی عضلانی است.
پتاسیم همچنین به دلیل خواصی که برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و همچنین کنترل ضربان قلب و فشار خون دارد، شناخته شدهاست.اسفناج سبزی پر خاصیت
خواص اسفناج سرشار از منیزیم
اسفناج همچنین غنیترین منبع غذایی منیزیم حسوب میشود به این ترتیب که حاوی ۷۹ میلیگرم از این مادهی معدنی به ازای هر صد گرم (۲۰ درصد از مقدار مصرف روزانه) است.
منیزیم در سنتز پروتئین، تنظیم فعالیت عصبها و حفظ عملکرد عصبی و همچنین تنظیم فشار خون و سطح قند خون نقش مهمی دارد.
اسفناج غنی از آهن است.
اسفناج غنیترین منبع آهن در میان تمام سبزیجات است.
صد گرم از این گیاه خوراکی حاوی ۲.۷ میلیگرم آهن است که به تنظیم تولید گلبولهای قرمز خون کمک میکند و از کم خونی و ریزش مو جلوگیری میکند.
اسفناج و آنتیاکسیدانها
برگهای اسفناج حاوی انواع مختلفی از آنتیاکسیدانها هستند: ویتامین A و C و همچنین آنتیاکسیدانهای پلیفنول، لوتئین، بتا کاروتن و زآگزانتین.
چنین ترکیب قوی و قدرتمندی از آنتیاکسیدانها، بدن شما را در مقابل رادیکالهای آزاد ناشی از اکسیژن و گونههای فعال اکسیژن (ROS) محافظت میکند.
این دو بر روند پیری و توسعهی بیماریهای مختلف تأثیر میگذارند.
اسفناج غنی از پروتئین است.
اسفناج به عنوان یک گیاه دارای مقدار قابلتوجهی پروتئین است به این ترتیب که در هر صد گرم آن ۲.۹ گرم پروتئین وجود دارد.
در حقیقت، پروتئینهای موجود اسفناج به راحتی هضم شده و توسط آنزیمها به آمینو اسید (اسید آمینه) تجزیه میشوند. اسیدهای آمینه برای شما بسیار ضروری هستند اگر ورزش میکنید.
کائمفرول و نیترات
اسفناج غنی از نوعی آنتیاکسیدان به نام کائمفرلول است که خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای مزمن مختلف را کاهش میدهد.
در عین حال، اسفناج با توجه به نیترات فراوانی که دارد، برای سلامت قلب نیز بسیار مفید است.اسفناج سبزی پر خاصیت
اسفناج و سلامت چشم
زآگزانتین یک کاروتنوئید خوراکی حیاتی است که برای جلوگیری از بیماری دژنراسیون ماکولا وابسته سن (تباهی لکهی زرد)، به داخل چشم جذب میشود.
بنابراین، زآگزانتین آنتیاکسیدان و خواص محافظتی فیلتر نور برای چشمهای شما دارد.
لوتئین موجود در اسفناج باعث بهبود عملکرد چشم و جلوگیری از تحلیل شبکیه میشود.
اگر شما وقت زیادی را در مقابل کامپیوتر یا لپ تاپ خود سپری میکنید خوردن اسفناج بسیار برایتان فایده دارد.
لوتئین با تجمع در بافتهای چشم، تنش را در چشم کاهش میدهد.
در واقع، لوتئین همچنین مانع از بروز مشکلات چشم مرتبط با پیری میشود.
خواص اسفناج بسیار گسترده و بی شمار است اما به طور خلاصه و مفید برخی از این خواص شامل:
اسفناج به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی ویتامین B3 داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است . بیماری پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های آن ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است .
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .
برگ اسفناج خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – غنی ویتامین A ، B3، C و آهن و پتاسیم می باشد .
بدن را قلیایی می کند .
اسفناج سبزی پر خاصیت
خنک کننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .
ورم روده کوچک را رفع می کند و برای ورم ریه مفید است .
ملین است و یبوست را برطرف می کند .
اسفناج برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است .
اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می کند . این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود .